SEMIFREDDO AMANDELKOEKJES

Semifreddo amandelkoejes, het klinkt nu al lekker. Met dit recept overtuig je iedereen. Niet moeilijk te maken en heel erg lekker. Veel plezier met dit heerlijke caramel likeur recept.

Dit heb je nodig:
400 gram verkruimelde cantucci
• 170  gram bramen 
• 1  eetlepel citroensap 
• Snufje zout
• 3  grote gesplitste eieren 
• 50  gram suiker 
• 400  ml slagroom 
• 120  ml Drunken Mel

STAP 1

Bekleed een cakevorm met plasticfolie en laat aan de zijkanten overhangen (zo kun je de semifreddo straks eenvoudig uit de vorm halen).

STAP 2

Klop de eidooiers met de suiker in een grote kom, tot het eidooiermengsel licht, romig en in omvang bijna verdubbeld is. Klop in een andere kom de eiwitten met een snuf zout tot stijve pieken. Klop in een derde kom de slagroom tot zachte pieken. Voeg de eiwitten aan het eidooiermengsel toe, vervolgens de slagroom en spatel alles van boven naar beneden door elkaar. Spatel voorzichtig het citroensap en een kwart van de koekkruimels erdoor. 

STAP 3

Doe de rest van de koekkruimels in een kleine kom, schenk de DrunkenMel erover en meng goed.

STAP 4

Vul de vorm eerst met een laagje geweekte koekkruimels, gevolgd door een laag slagroommengsel. Maak op die manier nog meer laagjes tot alle ingrediënten gebruikt zijn en zorg dat je eindigt met een laag cantucci. Zet 4 uur in de diepvries, tot de semifreddo stevig aanvoelt.

STAP 5

Haal de semifreddo 10 tot 15 minuten voor het serveren uit de diepvries zodat hij iets zachter wordt. Keer de vorm om op een ovale schaal. Bestrooi de semifreddo eventueel met wat bramen, snijd in dikke plakken en serveer.

TIP! Maak je Semifredo compleet door de tiramisu te serveren met een ijskoude Drunken Mel.

FOLLOW MEL

Vragen? Wij horen graag van je!

IJSKOUD WITH TASTE

Bewaar Drunken Mel® in de vriezer

Yeah, ik wil ook E-Mel ditjes en datjes!

Schrijf je snel in, wij gaan je verrasssen.

Proost op een ijskoude Drunken Mel® - Geef je lach door.