The beginning / Het verhaal.

2 Vrienden geven een lach door met Drunken Mel® likeur.

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Drunken Mel®, dé after-dinner drink met een zachte caramelsmaak.

Het recept is afkomstig uit Vietnam, waar een digestief eerder regel is dan uitzondering. Glazen op tafel en genieten maar. Niet alleen van de fantastische smaak, maar ook van de fles waarin Drunken Mel komt. Schuin, eigenzinnig en stoer. Net als Drunken Mel® zelf. Je drinkt de after-dinner drink op zijn best ijskoud en in goed gezelschap.

Anthony Diks vertelt: Het idee van Drunken Mel® is op één van mijn reizen naar Vietnam geboren. In een leuk en levendig restaurant schenken ze een soortgelijk drankje na het eten. Het drankje komt uit de vriezer en wordt geserveerd in een ijskoud shotglaasje. De eerste wordt aangeboden door de zaak, de rest uiteraard op eigen rekening.

- Regenachtige zaterdag -

Het drankje bleef me bij en op een regenachtige zaterdag ben ik het zelf gaan maken. Gewoon thuis. Ik heb de drank gebotteld en in de vriezer gelegd. Die avond liet ik het resultaat aan mijn vrouw proeven, ze vond het heerlijk. Niet veel later heb ik het ook aan mijn vrienden laten proeven.

Precies zoals het me voorstond: na het eten bij de koffie, gezellig pratend en genietend van de avond. Unaniem was het respons ‘heerlijk’.

- Gekke naam -

Na de eerste flessen gemaakt te hebben in een gewone fles zonder etiket, kreeg ik al snel het idee om er een eigen label van te maken, Drunken Mel®. De naam komt van het feit dat we de cara(mel) eigenlijk een beetje dronken maken. Bij het zoeken naar een leuke en originele fles, ben ik uitgekomen bij deze hoogwaardige fles die schuin staat. Het logo is bedoeld om mensen aan het denken te zetten, er over te praten.

Het heeft in eerste instantie niets te maken met het drankje zelf, maar geeft wel stof tot praten. Na wat stijlaanpassingen en een mooie slogan “Something Else!”, mede bedacht door Henk van den Braken van reclamebureau CRC uit Leusden, konden we echt van start.

- 2 vrienden -

Alleen is maar alleen en daarnaast had ik de behoefte aan extra mankracht op het gebied van sales en online marketing. Al snel legde ik het plan voor aan twee vrienden, Alex Polman en Christian Gaasbeek. Gelukkig waren zij net zo enthousiast als ik en samen hebben we de bv Enjoy Responsibly opgericht.

- Horeca -

Het eerste restaurant dat Drunken Mel® aan haar gasten serveerde, was de plaatselijke bistro De Vagebond. Ik ken de eigenaar, Arno Pont , en vroeg of hij Drunken Mel® wilde schenken als after-dinner drankje. Hij was gelijk enthousiast en schenkt de likeur sindsdien met veel succes bij de koffie. Na bistro De Vagebond hebben meerdere horecagelegenheden het idee van Drunken Mel® omarmt. Zo wordt Drunken Mel® bij verschillende restaurants geserveerd bij de koffie of als onderdeel van een dessert.

Gasten tafelen dus langer na dankzij Drunken Mel®. Dat after-dinner gevoel willen we zeker in de horeca bereiken, maar ook thuis. Samen nog even gezellig napraten na het eten, een ludieke fles op tafel en genieten maar.

- Weggeven is belangrijker -

Hoe leuk is het wel niet dat je in een restaurant nog iets van de zaak krijgt? Bovendien smaakt Drunken Mel® ook heerlijk en zal het daarom vaak voorkomen dat mensen nog een extra glaasje inschenken. Uiteindelijk werkt het ook omzet verhogend. Maar – nog belangrijker dan de omzet – is het gevoel dat je je gasten geeft. Zie het als een bedankje naar je gasten en je zult zien dat het zich snel terugbetaald.

- Slijters -

Na de enthousiaste reacties van de gasten van De Vagebond, zijn we langs de plaatselijke slijter in Driebergen gegaan. Rogier de Mol, eigenaar van De Mol Dranken, had er wel oren naar. Als winnaar van de verkiezing “slijterij van het jaar” is hij altijd op zoek naar iets “anders”. Hij bracht de likeur onder de aandacht door het iedereen te laten proeven, en met succes: Drunken Mel® werd zijn beste verkochte likeur in 2017.

Inmiddels zijn er 117 slijters enthousiast over Drunken Mel® en wordt langer natafelen bij steeds meer mensen gevierd onder het genot van Drunken Mel®.

- Kleintje geboren -

Ondertussen hebben we, naast de fles van 500 milliliter, ook twee andere uitvoeringen op de markt gebracht. Een mini Drunken Mel van 100 milliliter en een giftbox. Beide producten staan – net als de originele fles – schuin. De giftbox bestaat uit een fles Drunken Mel met twee bijpassende shotglaasjes.

Dit maakt de box ideaal als relatie- of kerstgeschenk, maar ook als cadeau blijkt de box goed in de smaak te vallen.

- Waarom doen we dit? -

Hoe mooi is het om iedereen langer te laten natafelen. Glazen op tafel, telefoon nog even aan de kant, een leuk gesprek en genieten maar. Iedereen in Nederland moet kennis kunnen maken met Drunken Mel®.

Natafelen moet weer een begrip worden. Drunken Mel®, een heerlijke after-dinner likeur. Rebels en alles met een kwinkslag, maar bovenal Something Else!” 

Santé!

De twee DD’s (Drunken Directors)

Anthony Diks & Alexander Polman

www.drunkenmel.com

Be social with Drunken Mel®

IJSKOUD WITH TASTE

Bewaar Drunken Mel® in de vriezer.

Logo_drunken_mel

🔞 Geen 18, geen alcohol.

Foutje of probleem ontdekt? Je kunt het hier melden. 5.2

Copyright (c) 2020

Privacy - Cookie - Sitemap
info@drunkenmel.com